×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ

2023-2024 AKADEMİK YILI

    YURT BAŞVURU TAKVİMİ

 

Yurt başvuruları ile ilgili tarihler burslu ve ücretli tüm öğrencilerimiz için geçerlidir.

Kayıtlı Öğrencilerin

Kayıt Yenileme İşlemleri

Online Başvuru ve Ödeme Tarihleri 17 Temmuz 2023 – 15 Ağustos 2023
Üniversitemiz yurtlarında kayıtlı olan tüm öğrencilerin bir sonraki eğitim-öğretim yılında konaklamaya devam edebilmeleri için, yurt web sayfalarını takip ederek kayıt yenileme başvurularını; belirlenen süre ve esaslar çerçevesinde online olarak gerçekleştirmeleri ve mali yükümlülüklerini yerine getirerek kayıtlarını kesinleştirmeleri gerekmektedir. Bu işlemleri tamamlamayan öğrencilere yer tahsisi yapılmaz.

 

Geç başvurular, Çankaya Üniversitesi Öğrenci Yurtlar Yönergesi Madde 12-(2)  gereği, ancak yeni öğrenci kayıtları tamamlandıktan sonra, kalan müsait yerler çerçevesinde değerlendirilir.

 

Yurtlarımıza Yeni Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin

Ön Başvuru ve Kayıt İşlemleri

Yurt başvuruları, kizyurdu.cankaya.edu.tr ve erkekyurdu.cankaya.edu.tr üzerinden online gerçekleştirilmektedir. Kayıtlar, başvuru sırasına göre yapılmakta olup, şehir dışından gelen öğrencilerimize öncelik verilmektedir. Ön başvuru esnasında ücret yatırılmaz.

 

Ön Başvuru Tarihleri YKS Kayıt tarihlerinin son iki günü
Başvuru Sonuçlarının İlan Tarihi YKS Kayıtlarının bitiminden iki (2) iş günü sonra
Ücret Yatırma ve Kayıt Tarihleri Başvuru sonuçlarının açıklanmasından itibaren bir hafta
YKS kayıt tarihleri açıklandığında başvuru işlemleriyle ilgili detaylı bilgilendirme, kız ve erkek öğrenci yurdu web sayfaları üzerinden yapılacaktır.
Önemli Bilgilendirme
 

Ödemeler yıllık peşin olarak tek seferde yapılabileceği gibi; güz döneminde yurda kayıt sırasında yarısı, bahar döneminde üniversite kayıt yenileme tarihlerinde ise diğer yarısı olmak üzere iki taksitle  yatırılabilir. Depozito kayıt sırasında peşin olarak yatırılır. Ücretin tamamını kayıt sırasında (yıllık peşin) yatıran öğrencilere % 10 indirim uygulanır.

 

Tüm öğrencilerimizin, başvuru ve ücretlere ilişkin belirlenen süre ve esaslar çerçevesinde yurt başvurularını tamamlamaları ve mali yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekmektedir. Yurt ücretini (depozito ve barınma ücretini) ödemeyen öğrenciler yurda giriş yapamazlar ve/veya kendilerine yer tahsisi yapılmaz.